John Mayall - 85th Anniversary Tour - Keskiviikko 27.02.2019

Marraskuussa 1933 Manchesterin lähistöllä syntynyt Mayall sai innostuksen musiikkiin jo teini-ikäisenä kuunneltuaan isänsä jazz- ja blueslevyjä. Hän aloitti musisoinnin 14-vuotiaana pianonsoitolla, mutta siirtyi alan ammattilaiseksi vasta kolmikymppisenä jätettyään graafisen suunnittelijan työnsä ja alettuaan koota muusikoita Bluesbreakers-yhtyeeseensä.
Eric Claptonin lähdettyä Yardbirds-yhtyeestä Mayall tarjosi hänelle paikan oman kokoonpanonsa kitaristina. Mayall oli jo tehnyt muutamia levytyksiä, mutta yhteistyö Claptonin kanssa vei hänen uransa uusille ulottuvuuksille ja sai aikaan muun muassa vuoden 1966 legendaarisen julkaisun Blues Breakers with Eric Clapton.
Vuodet kuluivat ja 1982 Mayall päätti koota uudelleen vanhan Bluesbreakers-yhtyeensä. Tuloksena oli läpi 1980- ja 1990-lukujen monia huippuarvosteluja saaneita albumeita eri miehistöillä ja nimekkäiden yhteistyökumppaneiden kera.
Lokakuussa 2008, Mayall siirsi Bluesbreakers-yhtyeensä eläkkeelle ja otti uralleen uuden alun seuraavana vuonna tehdyn albumin ja uuden kokoonpanonsa myötä. Sen jälkeen Mayall on jatkanut yhä ahkerasti konsertointia ja uusin albumien tekoa. Vuoden 2017 alussa ilmestyi hänen viimeisin studiojulkaisunsa, Talk About That ja tammikuussa 2018 live-albumi Three for the Road.
Ensi helmikuussa tämä Blues Hall of Fame -gallerian jäsen ja Englannin kuningattaren arvonimin palkitsema legendaarinen multi-instrumentalisti saapuu ilahduttamaan kaikkia hyvän bluesin ystäviä konserteillaan Tampereelle ja Helsinkiin.
Ke 27.2.2019 Circus, Helsinki.
Konsertti on K-18.
SHOWTIME 19
John Mayall: www.johnmayall.com