Black Star Riders - Keskiviikko 06.11.2019

Black Star Riders kulkee irkkulegenda Thin Lizzyn rockin historiaan jättämillä jalanjäljillä.
 
Kyseessä on väkevä hard rock –yhtye, jonka vuonna 2012 perustivat legendaarisen Thin Lizzy –yhtyeen viimeisimmässä kokoonpanossa soittaneet muusikot.
 
Irlantilainen, vuonna 1969 perustettu Thin Lizzy muistetaan parhaiten vuonna 1986 kuolleen tummahipiäisen laulaja-basistin Phil Lynottin johtamana hevi/blues-yhtyeenä, jonka hittejä olivat muun muassa ”Whiskey In The Jar”, ”Jailbreak” ja ”The Boys Are Back In Town”.
 
”Black Star Riders on Thin Lizzyn pitkän evoluutiotarinan viimeisin askel. Tehdessämme aikoinaan materiaalia ensimmäiselle albumillemme me mietimme, että olisimme ehkä kaupallisista syistä voineetkin jatkaa ’vanhan’ Thin Lizzy –nimen käyttämistä, mutta uusien biisien myötä ja kunnioituksesta Phil Lynottia kohtaan päädyimme kuitenkin nimen vaihtoon,” yhtyeen kitaristi Scott Gorham on kertonut.
 
Nimensä yhtye lainasi Tombstone –nimisessä lännen elokuvassa (1993) esiintyneiden lainsuojattomien mukaan.
 
Suomessa Black Star Riders esiintyi edellisen kerran Lahden yöt -tapahtumassa heinäkuussa 2017. Sitä ennen yhtye nähtiin Virgin Oilissa, Helsingissä marraskuussa 2013.
 
Black Star Ridersin ensimmäinen albumi ”All Hell Breaks Loose” julkaistiin vuonna 2013, toinen ”The Killer Instinct” helmikuussa 2015 ja viimeisin, suoraan brittien myyntilistojen kärkisijoille noussut ”Heavy Fire” helmikuussa 2017. Yhtyeen uusin albumi ”Another State of Grace” on jo valmis ja julkaistaan syyskuussa 2019.
 
Lyhyessä ajassa kulttibändin maineeseen kohonneen bändin keulakuva on Pohjois-Irlannissa syntynyt laulaja-kitaristi Ricky Warwick. Warwick tunnetaan paitsi Thin Lizzyn laulusolistina myös skotlantilaisen Allmighty –yhtyeen vokalistina.
 
Entinen Ratt-yhtyeen basisti Robbie Crane kuuluu edelleen miehistöön, mutta muutoksia alkuperäiseen Black Star Riders –kokoonpanoon tuli ensin keväällä 2017, kun amerikkalainen Chad Szeliga istahti rumpupatterin taakse Jimmy DeGrasson tilalle ja sitten viime vuoden lopussa, kun niin ikään Yhdysvalloista kotoisin oleva Christian Martucci otti kokeneen Damon Johnsonin paikan yhtyeen kitaristina.
 
Kuuntele ”The Killer Instinct”: www.youtube.com/watch?v=Mv08R993G3Y
 
 
DIAMOND HEAD
 
www.diamondheadofficial.com/
 
Brittiläinen Diamond Head kuuluu heavy metallin veteraaneihin. Yhtye perustettiin jo vuonna 1976, joten ikää kokoonpanolla on runsaat 40 vuotta.
 
Kotimaassaan Diamond Head nauttii suosiosta ja hevipioneerin maineesta, mutta maailmalla yhtye on valitettavasti jäänyt hieman vähemmälle huomiolle. Diamond Headin arvostuksesta kertoo muun muassa se, että esimerkiksi Metallica on nimennyt yhtyeen yhdeksi omista esikuvistaan ja soittanut keikoillaan Diamond Headin biisejä kuten “Am I Evil?” ja “It’s Electric”.
 
Kokoonpanoon kuuluvat Rasmus Andersen, laulu, Brian Tatler, soolokitara, Andy “Abbz” Abberley, rytmikitara, Dean Ashton, basso ja Karl Wilcox, rummut.
 
 
LIPUT
 
Liput myyntiin kello 9.00 keskiviikkona 19.6.2019.
Lippupiste, www.lippu.fi  – 42,50 euro